• Druhý najlepší matematik v okrese je náš Richard HANUS

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Druhý najlepší matematik v okrese je náš Richard HANUS.

            K najťažším olympiádam v ZŠ patrí jednoznačne matematická olympiáda. Žiaci nemajú k dispozícii učebné materiály, ktoré si majú naštudovať, ale musia vedieť vďaka svojmu logickému mysleniu zužitkovať získané vedomosti z hodín matematiky. Medzi výborných matematikov našej školy patrí Richard Hanus z 8. A, ktorý nám to „predviedol“ na OK matematickej olympiády, keď získal v tejto náročnej súťaži krásne 2. miesto. Riškovi gratulujeme, nech sa mu aj naďalej darí reprezentovať našu školu.

          • Čítajúci žiak alebo žiak ČITATEĽ ?

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čítajúci žiak alebo žiak ČITATEĽ ? .

            Viete , aký je rozdiel medzi čítajúcim žiakom a čitateľom ? Výraz „čítajúci žiak“ nehovorí nič o vnútornej motivácii k čítaniu ani o porozumení čítaného textu. Výraz „čitateľ“ však zahŕňa aj vôľový a motivačný aspekt. Čitateľ si dokáže vyberať knihy podľa záujmu, čítaním si rozširuje okruh svojich vedomostí o zvolených témach. Čítanie patrí do jeho bežnej rutiny....My v našej škole sa v spolupráci  s rodičmi snažíme vychovať čo najviac ČITATEĽOV.

          • Marec- mesiac knihy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Marec- mesiac knihy.

            Marec-mesiac knihy. Tento mesiac sme sa rozhodli osláviť. Ako inak, ak nie návštevou knižnice. A nie hocijakej. Cestovali sme rovno do Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene, kde pre nás pani knihovníčka pripravila krátku čitateľskú "pátračku". Potom sme ešte predviedli svoje zručnosti v šití vlastných hračiek v Podpolianskom osvetovom stredisku. Či sa nám podarili, posúďte sami.

          • Ďalší úspech našich recitátorov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ďalší úspech našich recitátorov .

            V regionálnom kole recitačnej súťaže HVIEZDOSLAVOV KUBÍN nás reprezentovali naši výborní recitátori : Nina Murínová, Ivana Melicherčíková a Richard Hanus. Ivana Melicherčíková obsadila krásne 2. miesto a Richard si odniesol 3. miesto. Byť úspešným v regióne Detva, Zvolen, Krupina nie je jednoduché, a preto si ich umiestnenie vážime. Ďakujeme im za veľmi úspešnú reprezentáciu školy a želáme ešte mnoho výborných výsledkov v ďalších recitačných súťažiach. Ste SUPER !

          • Týždeň s rozprávkou v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň s rozprávkou v ŠKD.

            Marec je mesiacom knihy, preto sme knihám v ŠKD venovali väčšiu pozornosť. Spoznali sme Obecnú knižnicu v Kriváni ako aj našu školskú knižnicu. Staršie deti čítali rozprávky mladším a tí z nich vybrali najlepších čitateľov.

          • KRESLÍM, KRESLÍŠ, KRESLÍME - rozvíjame výtvarný talent našich žiakov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album KRESLÍM, KRESLÍŠ, KRESLÍME - rozvíjame výtvarný talent našich žiakov .

            V mesiaci marec naši žiaci tvorili výtvarné práce na tému- Vesmír očami detí a Záhrada mojich snov. Obe výtvarné súťaže sú skvelým spôsobom, ako ukázať svoje výtvarnícke zručnosti, fantáziu a nápaditosť, ako aj spôsob zmerať si sily v konkurencii ostatných rovesníkov v danej kategórii. Pevne veríme, že niektorí naši žiaci za svoju prácu získajú pekné ocenenie. A  vy ostatní , nezúfajte, čaká na nás mnoho ďalších výtvarných súťaží. Len kreslite, maľujte, tvorte... Tešíme sa na vaše práce.

          • Na bezpečnosti našich detí nám záleží

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Na bezpečnosti našich detí nám záleží.

            „Na bezpečnosti našich detí nám mimoriadne záleží“, bola odpoveď  nadporučíka Petra Habaru z Národného bezpečnostného úradu v Bratislave, keď sme ho oslovili s prosbou o realizáciu workshopu zameraného na bezpečné správanie detí v online svete . Zavítal medzi našich piatakov a šiestakov, oboznámil ich s pravidlami bezpečného správania sa na internete, s kyberšikanou, vyrozprával im príbeh O vianočnom zemiakovom šaláte. Dozvedeli sa zaujímavé informácie o umelej inteligencii a zahrnuli ho množstvom zvedavých otázok. Veľmi nás teší, že si pri množstve pracovných povinností našiel čas zavítať do našej školy a venovať svoj čas deťom.

          • Enter Microtours

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Enter Microtours.

            Nezaháľame a stále sa učíme niečo nové. Na workshope Enter Microtours, ktorý pre nás pripravilo 15.3.2024 OZ AjTYvIT,  sme prechádzali Labyrintom úloh s Micro:bitmi - hľadali sme správne kódy, príkazy, zisťovali, ako fungujú, hrali na ovocí a po vylúštení tajničky si za odmenu vyrobili svoj vlastný elektrický obvod pomocou baterky, medenej lepiacej pásky a diódy. Už teraz sa tešíme na pokračovanie :-)

          • ŠPORTOM k zdravému životnému štýlu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠPORTOM k zdravému životnému štýlu .

            Naši mladší žiaci z 2.- 4. ročníka sú naozaj športovo zdatní - neboja sa lopty a tvrdých rán, a preto sa ich našlo až 34, ktorí si chceli zasúťažiť . 19. 3. 2024 si zmerali sily v školskom kole vo vybíjanej. Všetci dali do zápasov všetko, čo sa za tých pár rokov naučili, no víťaz môže byť len jeden. A my mu srdečne gratulujeme!

          • Úspech Alexandra Šágu v geografickej olympiáde

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Úspech Alexandra Šágu v geografickej olympiáde .

            O geografickú olympiádu je medzi žiakmi základných škôl každý rok najväčší záujem. 12.3. 2024 si zmerali svoje vedomosti žiaci z celého okresu. Našu školu reprezentovali žiaci 5.B Michal Kajsa, Alžbeta Činčurová, Tobias Vilhan, 6.A Hana Šufliarska, 7. A Klaudia Kulichová, 8. A Michal Rojík a 9. A Alexander Šága (2. m kat. E). Odpovedali na otázky z rôznych oblastí, viaceré si naštudovali nad rámec školských osnov. Jedným z celkov, na ktorý sa pripravovali, je regionálna geografia. V hárkoch natrafili aj na túto otázku: Ktorá obec mala v minulosti názov Trhanová? Ktoré menšie pohorie obkolesuje areál PPS Detva? Poznáte odpovede?

          • Máme najlepších recitátorov !

          • V okresnom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín   získali  naši žiaci  tri 1. miesta: Nina Murínová , I. kategória  próza - 1. miesto, Ivana Melicherčíková , II. kategória  próza - 1. miesto , Richard Hanus, III. kategória próza - 1. miesto. V okresnom kole nás tiež reprezentovala Bianka Tkáčová, ktorá recitovala  v I. kategórii  poéziu. Všetkým srdečne blahoželáme, ďakujeme za veľmi úspešnú reprezentáciu školy a postupujúcim žiakom želáme veľa úspechov v ďalších kolách. 

          • Slávnostný prejav alebo učíme sa pre život

          • Žiaci 8. A triedy na hodinách slovenského jazyka tvorili slohovú prácu na tému : Slávnostný prejav . Prejav  prednášali, dbali na správnu a spisovnú výslovnosť, artikuláciu , primeranú mimiku a gestikuláciu. Na túto slávnostnú príležitosť  sami  pripravili jednoduché pohostenie  a  slávnostné prestieranie. 

          • Turnaj mladých nádejí 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Turnaj mladých nádejí 2024.

            Dňa 7.3. 2024 sme sa zúčastnili "Turnaja mladých nádejí" vo florbale, ktorý sa uskutočnil v športovej hale v Detve. Turnaj organizovalo Gymnázium Detva za účasti 4 družstiev zo základných škôl a 4 družstiev žiakov gymnázia. V silnej konkurencii sme obsadili konečné 4. miesto. Akcia bola zameraná na propagáciu športu, zdravého životného štýlu a zároveň sa vytvárajú pozitívne vzťahy medzi žiakmi ZŠ a SŠ.

          • TALENTY pre firmy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album TALENTY pre firmy .

            Dňa 7.3. 2024 prebehlo slávnostné odovzdávanie cien žiakom ZŠ firmy SLAVIA za úspešnú reprezentáciu v súťaži Talenty pre firmy- Roztoč to! Obnoviteľné zdroje energie. Žiak II. stupňa ZŠ Mirko Sekereš vyrobil 3D model veternej elektrárne zo základných materiálov- kov, plast, guma, drevo... s motorčekom z niečoho už nefunkčného, napr. z pokazeného autíčka. Model sa musel otáčať pomocou zdroja a žiarovka sa musela rozsvietiť. Ťažká práca! Mirko to zvládol výborne. Získal 4.miesto a krásnu cenu. Vytvoril peknú prácu, za čo mu patrí veľké poďakovanie. Srdečne blahoželáme a veríme, že v budúcnosti sa do podobnej súťaže zapoja aj ostatní šikovní žiaci našej školy.

          • Vyhodnotenie zberu šípok s Lesmi Slovenskej republiky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyhodnotenie zberu šípok s Lesmi Slovenskej republiky.

            D zberu šípok sa v tomto školskom roku zapojilo 7 žiakov: Ján Tkáč-3,8 kg, Vladimír Haško- 2,6 kg, Lenka Vilhanová- 1,2 kg, Lea Černecká- 205 kg, Alžbeta Malatincová- 0,8 kg, Monika Bošancová- 2,9 kg, Matej Tkáč- 3,2 kg. Všetkým zúčastneným ďakujeme a blahoželáme k malej vecnej cene , ktorú dostali od Lesov SR. Veríme, že v budúcom školskom roku sa už nebudeme musieť báť medveďov a všetci sa s chuťou pustíme do zberu šípok. Pobyt na čerstvom vzduchu a výborný šípkový čajík nášmu organizmu prospejú.

      • Nadpis